[ Tilbake til hovedsiden ]


Dag 1 - 68 km - Lørdag 31. mai 2008


I dag gikk turen fra Levanger til Sprova, totalt 68 km
(Bokstavene på kartet viser hvor bildene nedenfor er tatt)

Siden jeg bor på Levanger ble sykkelturen startet et stykke før selve Kystriksveien. Jeg ville sykle minst mulig på E6 og syklet derfor sykkelstien fra Levanger til Verdal. På Verdal var det Vømmølfestival så da ble det en stopp der for å se på folkelivet og høre litt på Vømmølmusikk.

Litt nord for Verdal måtte jeg inn på E6, og derfra syklet jeg på veiskulderen på E6 til Steinkjer (fram til da hadde jeg syklet på gangstier eller parallelle veier til E6). Nå ble det mer trafikk å forholde seg til. men det var betydelig lettere å sykle denne veien til Steinkjer enn rundt Leksdalsvatnet som jeg gjorde i fjor. Følte meg ikke sliten i det hele tatt da jeg kom fram til Steinkjer.

På Steinkjer stoppet jeg på Turistkontoret for å få litt førstehånds info om Kystriksveien. Der kom også Trønder-Avisa og tok bilde til en liten sak de ville lage om sykkelturen. Turistkontoret på Steinkjer driver også Kystriksveien Info-Center, de bedro med masse gode råd, gratis reisehåndbok for RV-17, kart og tips. Kjempegod service. Ringte dem også flere ganger senere i løpet av turen da jeg ville ha tips og råd til aktuelle ting, og de var alltid meget kunnskapsrike og hjelpsomme.

Det er ikke lov til å sykle gjennom tunnelen på E6 nord for Steinkjer, så jeg måtte sykle en liten omvei der det delvis var ganske bratt og tung for en syklist med masse bagasje og tung henger. Men det var et kort stykke og ikke noe stort problem.


Blå rute viser hvor jeg syklet fra Kystriksveien Info-Center, forbi tunnellen på E6
der det er forbudt for syklende og tilbake på E6 igjen litt nord for Steinkjer

Jeg kom inn på E6 igjen litt lenger nord for Steinkjer, og derfra syklet jeg så videre nordover til jeg kom til Asphaugen (B), der Kystriksveien (RV17) starter. Det føltes veldig godt å kunne legge E6 bak seg og begynne turen på selveste kystriksveien. Det ble betydelig mindre trafikk og mye mer avslappende og hyggelig.

Været er kjempefint, og jeg syns det går lett å sykle. Tok en rast ved Beistadfjorden (C) i det fine været. Stolen er festet på toppen av hengeren med en bagasjestrikk og er lett å ta av og slå opp. Det er derfor lett å ta en behagelig pause når man kommer over et fint sted.

Det som etter hvert viste seg å være et lite problem som jeg ikke helt hadde tenkt over, var det å finne en egnet teltplass for natten. Det er dyrket mark over alt og der kan man ikke uten videre bare slå opp teltet sitt. Så min plan om å vilcampe viste seg å bli litt vanskeligere å gjennomføre en jeg hadde tenkt (det var også en problem på resten av turen opp til Bodø). Gode teltplasser hvor man kan slå leir uten å måtte spørre om lov viste seg å være mangelvare.

Til slutt så fant jeg en liten traktorsti som jeg fulgte 20-30 meter bort fra veien til en liten liten åpning i skogen hvor det var en grei teltplass (E). Jeg er ikke helt sikker på om jeg egentlig hadde lov til å slå meg til der uten å spørre noen om lov, men det ble nå så jeg gjorde det likevel. Føltes likevel ikke helt i orden, jeg hadde en følelse av at det skulle komme en "sur bonde" og jage meg bort. Men jeg hverken så eller hørte noen og lå utforstyrret der hele natten.

Teltet var varmt, og det var mye knott/mygg der så jeg måtte ha teltet lukket. Det ble derfor litt i varmeste laget og jeg sov litt dårlig på grunn av det.

I dag har jeg syklet i:

Andre aktuelle linker for dagen i dag:

Har du noen kommentarer syns jeg det vil være hyggelig om du legger inn en melding i min gjestebok.

 


(A) På Verdal var det Vømmølfestival og "kappkjøring" med egnet kjøretøy.


(A) Og det ble selvfølgelig spilt Vømmølmusikk


(Foto: visitnorway.com) På Steinkjer ligger Kystriksveien Info-Center. Her bør
du absolutt stikke innom hvis du har planer om å reise / sykle langs RV17.

 


(B) Første møte med RV17 skiltet


(B) Første avstandskilt. Kan ikke se at Bodø er nevnt, mulig det er litt for langt dit ennå ;-)


(C) Været var helt fantastisk. Her har jeg en liten rast for litt mat og en kopp kaffe ved Beistadfjorden


(C) Rast ved Beistadfjorden kl 1630 på kvelden. Her er sykkel og hengeren parkert.


(D) Lokal arkitektur


(E) Så har jeg slått leir for kvelden (klokken er 1800)


(E) Dagens middag lages på stormkjøkkenet


[ Tilbake til hovedsiden | Videre til dag 2 ]